Over U

Lucie Bartel

Coaching - Zijnsoriëntatie

Is Zijnsoriëntatie iets voor u of voor jou?

Zijnsgeoriënteerde begeleiding en meditatie is voor iedereen, die geïnteresseerd is in zijn of haar eigen ontwikkeling. Zijnsoriëntatie is een vorm van therapie, maar we noemen het liever een 'pad van levenskunst'.

Interesse voor deze manier van werken kan ontstaan doordat je zelf momenten hebt ervaren van geluk en openheid, waardoor je 'weet' dat er meer mogelijk is in je leven of in je werk.

 

Maar hoe ziet dat 'meer' er dan uit en vooral waar en wanneer gaat dat eens gebeuren?

Ik nodig je uit om stil te staan bij wat er is. En dat is anders dan je gewend bent te doen als er problemen zijn. Daar ga je van weg door ze zo snel mogelijk op te lossen, oorzaken te zoeken, andere dingen te gaan doen, kop in het zand steken enz. Samen onderzoeken we wat er is en welke oude patronen je gevangen houden. Als je die patronen loslaat blijkt de werkelijkheid veel ruimer te zijn dan je dacht en blijk je vrij te zijn om te doen wat je wilt. Zo krijg je zelf weer de regie in handen.

 

Wat zou een aanleiding kunnen zijn voor begeleiding?

Je wilt meer diepgang in je leven, meer licht en schoonheid.

Of negatieve ervaringen kunnen een aanleiding zijn b.v. als je vastloopt in je leven. Dat kan zijn op het gebied van werk, relatie, gezondheid.

Ook het verwerken van een verdriet of bepaalde gebeurtenissen in je leven kunnen aan de orde komen.

Een crisis zorgt er vaak voor dat er een noodzaak gevoeld wordt om stil te gaan staan, te kijken naar wat er allemaal gaande is.

Enkele voorbeelden met betrekking tot werk kunnen zijn;

Je bent burn-out geraakt door te lang en te hard werken en je ervaart dit op een bepaalde manier als het failliet van je levensproject.

Je geeft leiding en je wordt geconfronteerd met je grenzen in de omgang met werknemers en/of andere leidinggevenden.

 

Relatiebegeleiding is in de Zijnsoriëntatie een belangrijke manier van werken. Als we goed kijken zijn we altijd in verbinding, in relatie, maar vaak zeggen we, onbewust, 'nee' tegen in verbinding zijn. Uit angst of gestuurd door oude patronen vanuit je geschiedenis. Samen kijken we naar wat er op dat moment tussen jullie speelt en staan we erbij stil. Er is aandacht voor alles wat op dat moment opkomt door te kijken zonder oordeel. Dat kan zijn boosheid, verdriet, verlangen etc. Door dit samen te doen ontstaat er een nieuw zicht op je partner en kun je je bevrijden van oude 'irritatie' patronen.