Meditatie

Lucie Bartel

Coaching - Zijnsoriëntatie

Meditatie en lichaamswerk of meditatief bewegen

Meditatie is letterlijk en figuurlijk stil staan. "Je blijft precies hier" zoals de Tibettaanse leraar Longchenpa zegt. Door zo stil te zijn en te zitten wordt ook duidelijk wat je dagelijkse manier is om 'weg' te gaan van hoe het is. En ook dat laat je helemaal bestaan zonder er mee aan de slag te gaan. Zo komt er steeds meer rust en ontspanning; je brengt je geest tot rust, je komt 'thuis' in jezelf. Meditatie staat niet buiten de werkelijkheid en is ook geen andere werkelijkheid. In meditatie heb je een andere relatie tot de werkelijkheid.

Er zijn verschillende manieren om te mediteren bijvoorbeeld wakkerte meditatie. Deze manier van mediteren heeft een relatie met Mindfullness training.

Door meditatie leer je eenvoudig waarnemen van de mechanismen in jezelf, van de mallemolen van onze geest. Het waarnemen wordt mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld een anker te creeren via de fysieke meditatiehouding en de ademhaling.

 

Meditatie en lichaamswerk is gericht op het ontspannen van je lichaam en je geest. Je oordelende geest komt tot rust, je gaat je hart voelen, je lichaam wordt levendiger. Daardoor ga je ruimte ervaren, wordt je wakkerder, bewuster en dat merk je meteen in je waarneming. Je hoort ineens meer, je ziet meer, kleuren verdiepen zich.

 

Kosten

€ 120 per serie van acht keer excl. BTW

 

Literatuur

- 'Meditatie in beweging' Hans Knibbe