Meditatie

Lucie Bartel

 

Meditatie en meditatief bewegen

 "Je blijft precies hier" zegt de Tibettaanse leraar Longchenpa. Door stil te zijn en stil te zitten ga je zien hoe je geest werkt. Door te focussen op je ademhaling, komt je geest tot rust en kun je ontspannen.


Meditatie en lichaamswerk is gericht op het ontspannen van je lichaam en je geest. Je oordelende geest komt tot rust, je gaat je hart voelen, je lichaam wordt levendiger

 

Ik begeleid de meditatie. Ont-spannen zijn, 'niet doen' en genieten; dan wordt je vanzelf opener en krijg je meer oog en oor krijgt voor alles wat er is. Je wordt sensitiever; voor jezelf en voor je omgeving. En de kunst is dan om te blijven ontspannen en niet naar de ervaring te 'grijpen'.

In meditatie kun je gaan zien dat er helemaal niets te doen is; je hoeft nergens naar toe en nergens van af, je bent al thuis. Je gaat zien dat je helemaal goed bent zoals je bent, dat het niet gaat om veranderen maar om zijn en zien.

Korte achtergrondinformatie.

Mijn laatste opleiding was aan de School voor Zijnsorientatie in Utrecht. Daar heeft Hans Knibbe een synthese van psychothreapie en Tibetaans Boeddhisme ontwikkeld. Ik heb daar leren mediteren en waarderen wat het leven me te bieden heeft, wat het ook is! Na zo'n twaalf jaar heb ik daar afscheid genomen. Ik volg meditatie bij Larijs trainingen in Zutphen en heb retraites gedaan bij Lama Tsultrim Allione en Khandro Rinpoche.Praktische informatie;


Op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur.

 

in januari is er een nieuwe gestart van 8 bijeenkomsten.

er zijn nog vier bijeenkomsten op

15 en 29 maart

12 en 26 april.

 

€ 120 voor 8 keer excl. 21% BTW

 

U kunt zich telefonisch opgeven of door mij een email te sturen.

Ook kunt u een keer gratis meedoen om te kijken of het iets voor u is. Of mogelijk wilt u eerst meer informatie en/of een kennismakingsgesprek.

 

Ik geef ook individueel meditatie; de kosten zijn € 30 per keer.