Begeleiding

Lucie Bartel

Coaching - Zijnsoriƫntatie

Begeleiding

Mijn begeleiding herinnert je aan wie je ten diepste bent, je vrije zorgeloze zelf. En je wordt iedere keer weer opnieuw uitgenodigd om te ontdekken wat je echt wilt.

 

Het kan zijn dat je beleiding zoekt omdat je merkt dat de glans van je leven is, of dat je ontevreden bent met jezelf of met je gezin, werk of partner. Ook verschuivingen die te maken heeft met verschillende levensfasen kunnen aan de orde komen.

 

Een belangrijke invalshoek van het werk is het trainen van de bewustzijnsspieren. Hoe doen we dat?

We leren present te ZIJN en waar te nemen; open, onbevangen, intentieloos, zonder oordeel. Het is een kunst om los te kunnen laten. En ook angstig; we houden niet voor niks vast aan onze manier van de wereld ordenen.

Om te kunnen WORDEN ontdekken we wat we zelf willen en waar de situatie om vraagt. Het vraagt openheid van geest Ć©n ego-functies zoals het vermogen te plannen, koers te houden, beslissingen te nemen enzovoort.

Teveel nadruk op WORDEN benadrukt de vormkant, maar lijdt ook tot gebrek aan soepelheid, sensualiteit en schoonheid. Teveel nadruk op ZIJN leidt tot kleurloosheid en gebrek aan ontwikkeling op sociaal en maatschappelijk gebied.

 

Ik geef begeleiding individueel en aan paren.